Genomineerden Fieldmanager awards

Fieldmanager of the Year 2023 genomineerde:
Gertjan Hilarius
sc Heereveen


Sc Heerenveen is niet alleen een profvoetbalorganisatie; met zijn grasteam is het feitelijk ook een kweekschool voor jong talent. Iemand die een grote stempel drukt op het inspireren van de jeugd, is Gertjan Hilarius, fieldmanager van het vier vaste krachten tellende grasteam. Voor de tweede maal is hij genomineerd als Fieldmanager of the Year. Hij grijpt de nominatie aan om aan de bel te trekken: 'We moeten tijd en energie steken in de jeugd om het vak op peil te houden. Dat gaat niet vanzelf; daar moet je wat voor doen.'

Lees hier het interview met Gertjan.

Fieldmanager of the Year 2023 genomineerde:
Mario Spaans
Feyenoord


De prestaties van Feyenoord zijn de belangrijkste motivatie voor Mario Spaans in zijn dagelijks werk. 'Je moet met het hele team hetzelfde doel voor ogen hebben en nastreven. Wij zijn immers de belangrijkste schakel die ervoor moet zorgen dat de selectie van Feyenoord dagelijks op een goed onderhouden grasmat speelt', zegt de net 54 jaar geworden fieldmanager van Feyenoord. Hij is een van de drie genomineerden voor de titel Fieldmanager of the Year 2023.

Lees hier het interview met Mario.

Fieldmanager Student of the Year 2023 genomineerde:
João Oliveira
Sportbedrijf Rotterdam


Na vijf jaar greenkeeping bij Golfcenter Seve, werkt de in Portugal geboren Fieldmanager of the Year-genomineerde Joao Oliveira (29) nu sinds 2018 bij Sportbedrijf Rotterdam. Hij is daar fieldmanager voor het trainingscomplex Sparta Rotterdam. Na het behalen van zijn opleiding tot terreinmeester en verschillende certificaten ging zijn ster snel rijzen. Sinds vorig jaar is hij ook assistent-voorman onderhoud voor de buitensportaccommodaties op locatie noord. Oliveira heeft energie voor tien en houdt veel ballen in de lucht. Met zijn organisatorische en leidinggevende talent zorgt hij voor goede klantrelaties, producten en diensten van hoge kwaliteit, budgetbewaking en optimale planning van de logistiek en het werk. Dat doet hij door middel van duidelijke afspraken met clubs en stakeholders.

Lees hier het interview met João.

Fieldmanager of the Year 2023 genomineerde:
Ed Kleinlugtebeld
Ekatop Grond- en groentechniek


Fieldmanager of the Year-genomineerde Ed Kleinlugtebeld (50) onderhoudt al ruim dertig jaar sportvelden, ook bij zijn vorige bedrijven, en heeft diploma's op zak zoals VCA, Bodemanalyse, Machinist en Beheer en onderhoud sportvelden. Toch is hij een beetje een vreemde eend in de bijt bij de Fieldmanager of the Year-verkiezing. Dat heeft alles te maken met deze tijd, waarin duurzaam beheer en onderhoud de boventoon voeren, Kleinlugtebelds bedrijf Ekatop Grond- en groentechniek is daarin gespecialiseerd.

Lees hier het interview met Ed.

Fieldmanager Student of the Year 2023 genomineerde:
Luuk van den Breemer
FC Utrecht


Luuk van den Breemer zat als klein jongetje al op de tractor bij zijn opa, die als vrijwilliger jarenlang de velden van voetbalvereniging Achterveld onderhield. Kennelijk is toen al onbewust het zaadje geplant voor de passie die hij later ontwikkelde voor gras. De huidige assistant head groundsman van FC Utrecht is een van de drie genomineerden in de verkiezing van de Fieldmanager Student of the Year.


Lees hier het interview met Luuk.

Fieldmanager Student of the Year 2023 genomineerde:
Thimo de Nijs
RKC WaalwijkDe 23-jarige Thimo de Nijs, fieldmanager bij RKC Waalwijk, is de jongste Fieldmanager Student of the Year-genomineerde, dit jaar. Als zij-instromer volgde hij onverwacht zijn vader op, die volgens de VVCS-beoordeling in 2011 in het Mandemakers Stadion het beste veld van de toenmalige Jupiler League had, en nog steeds accommodatiemanager is. De Nijs treedt nu uit zijn vaders schaduw en pakt de rol van fieldmanager met glans op. 'Het fieldmanagement is de afgelopen tien jaar enorm veranderd.'
Lees hier het interview met Thimo.

MENU
Green Gala
Green Gala
Impressie 2023
Greenkeeper awards
Nomineer een greenkeeper
Greenkeeper of the Year
Toro Greenkeeper Student of the Year
Statuten Greenkeeper awards
Fieldmanager awards
Nomineer een fieldmanager
Fieldmanager of the Year
Fieldmanager Student of the Year
Statuten Fieldmanager awards
Green Gala
Impressie 2023
Nomineer een greenkeeper
Greenkeeper of the Year
Toro Greenkeeper Student of the Year
Statuten Greenkeeper awards
Nomineer een fieldmanager
Fieldmanager of the Year
Fieldmanager Student of the Year
Statuten Fieldmanager awards